Tabung 5F

Memaparkan Dairy Keluarga 5F

Ahad, 2 Mac 2014

Membawa diri ke Melaka

Masih dalam mood sedih.
Lebih sedih bila ibu "terdelete" semua komen rakan-rakan.
Huwaaaa....rasa nak meranung.
Ibu belum dapat biasakan diri dengan blog baru nie..
Mohon maaf kepada rakan-rakan yang telah meniggalkan komen..
Segalanya berlaku tanpa ibu sengajakan...STRESS!!!!!!!

Baiklah, kita lupakan "Tragedi di Bulan Mac".
Hidup perlu diteruskan.......huhuhu....

Kebelakangan ni ayah mula sibuk dan outstation kerana isu PBS.
Ibu dan anak-anak dah terbiasa dengan kesibukan ayah.
Hari Khamis lepas ibu dan 3F ke Melaka.
Tujuan utama nak jemput Along di Utem.
Singgah di Tesco. 4F tanpa Angah.

Singgah makan malam di sini.
 Along dan Beby makan mee szlling, Naurah nasi ayam dan ibu cuma alas perut dengan kuew tiew sup.

Farouk dengan western food dia.

Malam baru kami bertolak balik ke Muar dan awal paginya
bertolak ke Kuantan untuk menjengok Angah pula....
Dan petang Ahad ibu terpaksa pulangkan Along semla ke UTeM.
Sayu dan sedih tak perlu ibu ceritakan.
Apa nak buatkan, demi masa depan ibu perlu berkorban....
 Kiri kanan ibu lihat rumput semakin kering...
Panas mencengkam...

Mula nak berdrama.
Itulah Along.
Ibu dah masak sangat dengan perangai manja dia.
Selamat tinggal Along, jaga diri, jaga akhlak, belajar rajin-rajin..
Ibu, ayah dan adik-adik sentiasa doakan kejayaan Along.
Along merupakan pembakar semangat adik-adik untuk berjaya......


15 ulasan:

butik leesha berkata...

Insyaallah berkat doa seorg ibu pasti along akan berjaya^^...

Kak nti singgah la blog js http://butikleesha.blogspot.com ye...tp lum ada entry lg...kot2 nk cuci mata kt sna...hehe

NzA berkata...

to butik leesha
InsyaAllah...amin...
TQSM sudi singgah.

mamaarifakeem berkata...

Salam singgah kak, alahai, nape dgn blog lg 1 tu.. huu...

Alahai, lumrah..anak2 dh besar kan kak, kena berpisah sementara, anak sulung mmg manja lebih sket kan.. mesti sayu hati ditinggalkan..huu..

Mmg superduper panas, turun melaka, jln2 sabtu ptg tu, kepala dh berdenyut2.. semalam pun smpt g zoo jer, angan2 nk bwk g mcm2 tempt, tp cuaca panas, mood anak2 kecik pun kena dipertimbangkanjugak. Last2 pg zoo, kmdn balik kl..huu... kena terjah lg melaka, tak sempat round2 pun...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Rajinya NzA menjengok anak2 ye...
Kepanasan yg membuat semua rumput kekeringan seolah2 di racunajer kan..

NzA berkata...

to mamalieya
entahlah eina, sedih sgt2 sbb kt situlh tercatat segala kisah anak2 sejak 5thn yg lalu....huhuhu...

2lh, trpaksa terima hakikat trpaksa brpisah dgn ank2....

mmg panas sgt2....kering kontang. boleh sakit kepala dibuatnya....

NzA berkata...

to CH
begitulah rutin seorg ibu yg sering merindui ank..rasa amat kehilangan...

attyfir berkata...

alor mcm rugi je kan blog yg lama..harap dpt selesai masalah.

aty skrg pun sikakak tgh pratical kt bangi..jd ada je ngn aty ,ujung bln 4 nanti dah kena balik asrama, time tu aty sedih ..

ayu Ismail berkata...

Ciannya...kak nza..so mcmana blog lama boleh dibaiki ke....kalau ayu pun x tahu nak buat apa ...sedih nya

LiLy @ MaMaQiStInA berkata...

Harapnye dapat baliklah blog akak tu..sayangkan kak..banyak cerita & kenangan yg di coretkan kat blog tu...

Ummi Hanie berkata...

salam kak...

lawatan pertama ke blog baru...

sian akk.. harap2 blog lama dapat le semula

bestnye jalan2 dgn anak2... bagus akk rapat dgn semua...

NzA berkata...

to atty
2lh rasa sedih sgt...5thn dh bersama blog tu...huhuhu...

wah bestnya kakak adakan..bila dh masuk asrama semula mesti sunyikan atty...

NzA berkata...

to ayu
2lh, hrp agar pulih kembali dgn bntuan rakan2 yg mahir.....

NzA berkata...

to lily
mmg trlalu byk kenangan di situ...hrp2 oklh nnti

NzA berkata...

to ummihanie
entahlah ummi, smpai skrg xpulih lg..minta bntuan rakan2 yg mahir....

saat indah bila bersama mereka....

Puan Kutu berkata...

anak sulung mmg manja..pejam celik kejap je along angah habis belajar nti..sekarang masa berjalan cepat sgt..takut sy